?>

28 juni 2024

Mega Miniatuurkermis Uden

28 juni 2024

Wist je dat de Mega Kermis Uden 50 attracties groter is dan vorig jaar? Nou moeten we erbij zeggen dat het wel mini attracties zijn en ze allemaal binnen staan! Kermismodellen in het klein zijn weer te bewonderen tijdens alle kermisdagen in het pand aan de Markt 10 in Uden. De twee miniatuurbouwers, Dennis van Ooijen en Marco Frericks, zullen hier dagelijks tussen 13.00 en 23.00 uur hun creaties tentoonstellen en geven ook workshops.

Dennis van Ooijen

Kermisminiatuurbouwer en Udenaar Dennis van Ooijen heeft in 2016 een gooi gedaan naar de grootste legokermis ooit opgesteld in het Theater Markant. Voor deze expositie neemt hij niet alleen lego mee want deze knutselaar is ook erg bedreven in attracties in 3D printen. Van lego ontwerpprogramma’s naar autocad tekenen en dan deze in eigen beheer printen. En dat is nog niet alles. Dennis decoreert ook
kermispanelen met airbrusch technieken. Tijdens de expo zal Dennis ook live zijn vaardigheden laten zien!

Marco Frericks

Deze Nijmegenaar was er de vorige edities ook bij en hij heeft flink wat attracties tentoongesteld staan die nu in Uden staan, maar dan in het klein. Van Europarad tot aan het Boobytrap Hotel ze staan er allemaal. En deze jubileumversie van de miniatuurkermis is zijn nieuwste speeltje, de BreakDance, helemaal klaar inclusief lasers en veel licht en rook. Verder kan je genieten van attracties die we nu ook
niet meer op de kermis zien.

KuylenDam

Amar komt naar Uden met een hele grote kleine kermis. In een schaal van 1 op 87, dat ook wel treinformaat wordt genoemd, heeft hij deze miniattracties zelfs weten te verlichten met de modernste technieken en kan je deze met het blote oog niet onderscheiden van de echte attracties. Deze minikermis is vrijdag vanaf de opening tot en met de zondag 21 juli te zien.

Daarna?

Nou, dat blijft een verrassing! Hou de website en social media kanalen van de Mega Kermis Uden in de gaten. De expo wordt aangekleed met echte kermis decorstukken en zal feeërieke worden verlicht!