?>

30 mei 2024

Mega kermis Uden is er voor iedereen!

30 mei 2024

Eindelijk is het weer bijna zover en gaan we vanaf 19 tot en met 28 juli weer zwieren en zwaaien op de vijf kermispleinen in het centrum van Uden. Super sensationeel vermaak tot de leukste kinderattracties op de grootste kinder-/familiekermis van Nederland en de beste foodartiesten met hun typische kermislekkernijen. "Een kermis zoals die hoort te zijn, met veel gezelligheid, vermaak voor jong en oud en waar iedereen welkom is" aldus wethouder kermiszaken Gijs van Heeswijk.

Top vermaak met primeur in Nederland

Naast de inmiddels bekende toppers als Booster Maxxx en de Base Jumper zullen de Sound Machine en Hurricane tot de favoriete attracties van 2024 gaan behoren. Deze twee zaken zijn nog niet eerder in Uden te zien geweest en zullen veel publiek weten te trekken. Beide staan op de Nieuwe Markt. Met de Hurricane komt er een heuse wervelwind naar Uden. Het is een draaischijf met zes gondels die tijdens een ritje in een kleine draaicirkel met extreme snelheid ronddraaien en tegelijkertijd op en neer gaan en daarbij komen er ultieme g-krachten vrij. De Sound Machine is een soort breakdance waarbij gondels in grote vaart om elkaar heen draaien én over de kop gaan.
Een primeur in Nederland is het spookhuis SpukSchloss, waar het voor iedereen ouderwets griezelen wordt. Op het Mondriaanplein komt ook dit jaar weer top vermaak met de Move It, welke nieuw is in Uden. De Move It is het best te vergelijken met een ruimteobject dat op alle mogelijke manieren loopings maakt. En terug van weggeweest, staat op de Markt de sensationele Fly Zone waarbij je 60 meter de lucht in wordt geschoten.

Familiekermis met veel vermaak

Naast publiekslievelingen als de Turbo Polyp, het Europarad en de Super Mouse op de centrale kermispleinen komt ook dit jaar de grootste kinderkermis van Nederland weer terug in het Bevrijdingspark. Deze zal direct bij het busstation starten en via bewegwijzering en routesignalering wordt er een aansluiting met het Mondriaanplein gecreëerd. In de unieke setting van het groene Bevrijdingspark staan de leukste draaimolens, olifantjes en autootjes klaar om de kinderen te vermaken. Maar ook de populaire Happy Slide, de grootste glijbaan van Nederland zal te vinden zijn in het Bevrijdingspark. Geniet er ook van een ijsje of poffertjes op een van de vele terrassen. Tijdens de kermis worden er leuke middagen georganiseerd voor de kinderen, zoals het bezoek van animatiepoppen en op zondagmiddag 21 juli is er een prinsen- en prinsessenfeest waarbij kinderen verkleed kunnen komen en hun favoriete sprookjesprinses kunnen ontmoeten.

Miniatuurkermis

De grote miniatuurkermis komt in 2024 ook weer naar Uden. In het pand aan de Markt 10 zijn heel veel prachtig nagebouwde miniatuurattracties te zien, maar ook zullen er workshops met lego en andere materialen worden gegeven. De miniatuurkermis is dagelijks geopend tussen 13.00 en 23.00 uur.

Kermispin

Vorig jaar hebben wij de kermispin van Mega Kermis Uden geïntroduceerd. Dit collectors item was een groot succes en daarom wordt er dit jaar een nieuwe pin uitgebracht in de vorm van een beertje aan een grijper met het jaartal 2024 erop. Deze pin zal te koop zijn bij de Miniatuurkermis.


Verbinding pleinen

De pleinen worden met sierverlichting, gekleurde lopers en duidelijke signalering nog duidelijker aan elkaar verbonden dan eerdere jaren. De Sacramentsweg tussen de Markt en het Mondriaanplein wordt meer aangekleed en op de openingsavond zijn er de Royal Shine Steltenlopers te vinden. Op deze manier wordt de gehele kermis nog meer één geheel.

Vernieuwd kermisprogramma

De opening van de kermis is vrijdag 19 juli om 16.00 uur op de Markt. Daar zal burgmeester Hans van der Pas de Mega Kermis Uden 2024 gaan openen. Verder zijn er op diverse dagen kinderkarakters te zien in het bevrijdingspark en is er op een zondag 21 juli een prinsen en prinsessenfeest. In het openingsweekend kunnen bezoekers inschrijven om een rondje te draaien in het Europa Rad met Johan Vlemmix. Op maandag is de traditionele kermismarkt met standwerkersconcours en nieuw dit jaar is draaiorgelmiddag. Op dinsdag is de prikkelarme Holiday kermis in de middag en in de avond is het Ladies Night. Op vrijdag introduceren we een nieuwe thema-avond: Voel je Vrijdag. Dit is een kleurrijke thema-avond waarbij bezoekers worden aangemoedigd samen te komen op een manier zoals ze elkaar nog nooit gezien hebben. Voel je op deze dag vrij om jezelf in al je kleuren te laten zien, dress to impress. Niet alleen roze, wit of zwart, want alles mag op voel je vrijdag! Van galajurk tot discodress. Bezoekers worden uitgenodigd deel te nemen aan deze verkleedparade waar iedereen zij aan zij met elkaar kan genieten van het resultaat. De avond wordt ondersteund door diverse in het oog springende straatacts die het 'vrije gevoel' ondersteunen. In tegenstelling tot veel andere publieke themafeesten, zoals een Roze maandag, kent Voel je Vrijdag geen doelgroep. Dat komt overeen met het unieke karakter van een traditie als de kermis waarbij iedereen in de samenleving op een gelijkwaardige basis behandeld wordt.

Verder is natuurlijk ook in 2024 Thorsten weer diverse avonden van de partij in het Tiroler Dorp. Op zondag 28 juli wordt de kermis afgesloten met een spectaculaire laser- en lichtshow. Een ander nieuwe kermisactie is het Perfecte Kermis Plaatje. Tijdens Mega Kermis Uden 2024 krijgen bezoekers van de kermis de kans om hun mooiste foto's te delen, waarbij zij kans maken op mooie prijzen.
Via de website en de social mediakanalen van Mega Kermis Uden kan je het actuele programma dagelijks volgen.

Openingstijden

Op vrijdag 19 juli opent de kermis om 16.00 uur en sluit om 01.00 uur. De kinderkermis sluit om 23.00 uur. Vanaf zaterdag 20 juli tot en met zondag 28 juli is de kermis dagelijks geopend vanaf 13.00 uur tot 01.00 uur. De Familie kermis in het Bevrijdingspark is dagelijks geopend vanaf 13.00 tot 23.00 uur.