?>

7 juni 2023

Mega kermis Uden maakt haar naam waar!

7 juni 2023

Eindelijk is het weer zover en gaan de draaimolens vanaf 14 tot en met 23 juli weer hun rondjes maken op de vijf kermispleinen in het centrum van Uden. Super sensationeel vermaak tot de leukste kinderattracties en de beste foodartiesten met hun typische kermislekkernijen.

Top vermaak met primeur in Nederland

Naast de inmiddels bekende toppers als Booster Maxxx en de 65 meter hoge Around the World zullen de Robotix en Entertainer tot de favoriete attracties gaan behoren. Deze twee zaken zijn nog niet eerder in Nederland te zien geweest en zullen veel publiek weten te trekken. De Robotix is het best te vergelijken met een ruimteobject dat op alle mogelijke manieren loopings maakt. De Entertainer is de vernieuwde versie van de bekende Magic en is bij verre de snelste in zijn soort. Nog een primeur is het loopspookhuis Haunted Hotel, dat in Uden voor het eerst in gebruik genomen wordt. Dit splinternieuwe griezelhuis komt voor het oude raadhuis te staan. Op het Mondriaanplein komt ook dit jaar weer top vermaak met de Speed Booster van 40 meter hoog, welke nieuw is in Uden, de populaire Breakdance en terug van weggeweest de Zanzibar, Nederlands grootste avonturenhuis.

Familie kermis

Naast publiekslievelingen als de Turbo Polyp, het Europarad en de Super Mouse op de centrale kermispleinen is er ook weer een grote kinderkermis in het Bevrijdingspark. Deze zal direct bij het busstation starten om zo meer aansluiting met het Mondriaanplein te krijgen. Kenners noemen deze kermis de grootste kinderkermis van Nederland. In de unieke setting van het groene Bevrijdingspark staan de leukste draaimolens, olifantjes en vliegtuigjes klaar om de kinderen te vermaken. Geniet er ook van een ijsje of poffertjes op een van de vele terrassen.

Foodartiesten

Op geen één kermis kan je zo veel smullen van kermislekkernijen als in Uden. Zuurstokken, curryworsten, oliebollen, wafels, verse frites, pizza, maar ook vers fruit op een stokje. De beste kermis foodartiesten brengen hun waren aan de man op de Udense kermis. Nieuw dit jaar is de schwenkgrill uit Stuttgart op de Markt.

Miniatuurkermis

Er komt een grote miniatuurkermis in het gebouw van Kunst & Co onder de bibliotheek aan de Misse. Op de miniatuurkermis zijn heel veel prachtig nagebouwde miniatuurattracties te zien, maar ook zullen er workshops met lego en andere materialen worden gegeven. De miniatuurkermis is dagelijks geopend tussen 14.00 en 23.00 uur.

Verbinding pleinen

De pleinen worden met sierverlichting en duidelijke signalering nog duidelijker aan elkaar verbonden dan eerdere jaren. Het stuk tussen het Mondriaanplein en het Bevrijdingspark wordt meer aangekleed en de ingang van de kinderkermis komt op het Busstation. Op deze manier wordt de gehele kermis één geheel.

Programma

De opening van de kermis is vrijdag 14 juli om 16.00 uur op de Markt. Daar zal kermiswethouder Gijs van Heeswijk de Mega Kermis Uden 2023 gaan openen. Verder zijn er op diverse dagen kinderkarakters te zien in het bevrijdingspark, is er op maandag de grote kermismarkt met standwerkersconcours, op dinsdag de Holiday kermis en de Ladies Night en op vrijdag uiteraard de gezellige Pink Friday. Ook de horeca uit Uden zet weer een geweldig muzikaal programma neer op drie locaties, de Mainstage, Horeca Boulevard en Zanzibar.

Via deze website en de social mediakanalen van Mega Kermis Uden kan je het programma dagelijks volgen.

Openingstijden

Op vrijdag 14 juli opent de kermis om 16.00 uur en sluit om 01.00 uur. De kinderkermis sluit om 23.00 uur.
Vanaf zaterdag 15 juli tot en met zondag 23 juli is de kermis dagelijks geopend vanaf 13.00 uur tot 01.00 uur. De Familie kermis in het Bevrijdingspark is dagelijks geopend vanaf 13.00 tot 23.00 uur.