?>

5 juni 2023

Terug van (veel te lang) weggeweest! Kikkerspel & Rotalet

5 juni 2023

Als kermisliefhebber van ‘het eerste uur’ kijk ik er ontzettend naar uit om voor het eerst op de Udense kermis als exploitant aanwezig te zijn. Vrijwel alles wat ik binnen mijn media- en evenementenbedrijf doe is vanuit de kermis ontstaan. Dat begon met kaartjes ophalen op mijn eigen lokale kermis en leidde tot een mediabedrijf wat ook actief is op de kermis en een attractiebedrijf dat attracties ontwikkeld en exploiteert op kermissen en festivals.

Na twee coronajaren met weinig buitenlucht had ik zin om weer van de bank te komen en meer tijd op de kermis te besteden. Het lot hielp een handje toen ik vorig jaar het Kikkerspel op Marktplaats te koop zag staan. Een oeroud kermisspel waar ik persoonlijk veel leuke herinneringen aan heb en een traditie die zou dreigen te verdwijnen. Waar Marktplaats al niet goed voor is…

Ik wil met het Kikkerspel gaan bouwen aan, en het herstellen van een mooie traditie. Dus na vele jaren zullen de kikkers vanaf dit jaar ook weer over de Markt vliegen. Via het Kikkerspel stuitte ik op nog een andere oude bekende die onder een laag stof dreigde te verdwijnen, het Rotalet. Ik heb begrepen dat deze attractie weinig toelichting behoeft in Uden en ik vind het ontzettend leuk dat de organisatie ook deze attractie via het Mondriaanplein terughaalt naar de Udense kermis.

De wereld verandert en tradities staan onder druk, evenals de kermis. Daarom is het goed als we gezamenlijk bepaalde tradities in stand houden. Zeker op een evenement als de kermis, want er zijn nog maar weinig evenementen waar alle lagen uit de bevolking met elkaar worden verbonden en gezamenlijk een uniek evenement als de Udense kermis draaiend houden. Ik kijk er naar uit te gaan bouwen aan een mooie traditie en jullie daar allemaal tegen te gaan komen.

Erwin Taams