?>

11 juli 2024

Rollen maar!

11 juli 2024

De kamelenrace, een begrip op de Udense kermis! Al een eeuw lang gaat de naam Severeyns uit het Vlaamse Westmalle over de kermissen in Europa. En ook in Uden is de naam Severeyns een begrip geworden. De grootouders van Ivo Severeyns begonnen ooit met een smoutenbollenkraam (oliebollen). Na de Eerste Wereldoorlog gingen ze in 1923 de kermis op met speelgoed en snoep. Nu 100 jaar later is de naam Severeyns een begrip in de internationale kermiswereld.

Decennia lang begroeten wij deze familie met de Kamelenderby al op de Udense kermis. Het is dan ook veruit het meest populaire behendigheidsspel op de Mega Kermis. Een paar jaar geleden, na 38 jaar exploitatie, deed Ivo Severeyns de zaak over aan zijn dochter Stefanie en haar man Lieven van de Maele. “Al kan ik het soms niet laten om te gaan helpen, ik geniet ervan om onder de mensen te zijn”, aldus Ivo.
Stefanie en Lieven weten net als pa met rappe Vlaamse tong de kamelen tot hoge snelheid te brengen. Rollen maar! En ook dit jaar weer in Uden op hun vertrouwde locatie aan de Biggenstraat.