?>

4 december 2017

Mega Kermis Uden wint Europese prijs

4 december 2017

Italiaanse uitgever Facto Edizioni geeft het magazine ‘Games & Parks Industry’ uit. Een gerenommeerd magazine met nieuws, feiten en verhalen over de amusementsindustrie. Eén van hun jaarlijks terugkerende evenementen is de uitreiking van de Golden Pony Awards. In verschillende categorieën worden prijzen uitgereikt aan de beste parken en evenementen van dat jaar. De vakjury heeft Mega Kermis Uden dit jaar beloond met een Golden Pony Award.

De uitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse Carousel Meeting, een beurs speciaal voor kermisattracties. Wethouder Gijs van Heeswijk: “De Mega Kermis Uden is de afgelopen jaren steeds verder gegroeid. In aantal dagen, maar vooral ook in kwaliteit. Dat begint op te vallen blijkbaar. We zijn trots op de erkenning en waardering van de vakjury. De Award hebben we dan ook met veel blijdschap in ontvangst genomen. Het motiveert ons om nog verder te werken aan de kwaliteit en beleving van onze Mega Kermis Uden. Onder andere door te blijven vernieuwen.”

Criteria voor selectie

Bij het selecteren van parken of organisaties voor nominatie wordt gekeken naar de langetermijnvisie en ondernemerschap. Ook wordt gekeken naar investeringen. En dan niet alleen in termen van geld,  maar ook de keuzes die worden gemaakt op basis van visie en bijdragen aan het vergroten van de kwaliteit. Daarnaast zijn ook bezoekersaantallen en bijvoorbeeld groei van belang. De motivaties voor de awards kunnen heel verschillend zijn. Ze worden bepaald door een vakjury, afkomstig uit heel Europa.

Mega Kermis Uden in 2018

Volgend jaar is onze kermis van vrijdag 13 tot en met zondag 22 juli. Kermiscoördinator Pascal Donkers vertelt: “We zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen. De exploitanten zijn aangeschreven met de vraag of en zo ja met welke attractie ze op onze Mega Kermis Uden willen staan. Ondertussen werken we aan verbeteringen van de KermisUden app. We hebben dit jaar veel geleerd, dus volgend jaar wordt deze nog completer. En ook Happy zien jullie dan weer voorbij komen. Daarnaast zijn we aan de slag met nog meer verbeteringen, maar het is nog niet duidelijk wat we wel of niet gaan doorvoeren.”