?>

22 juni 2021

Mega ‘kermisvieren’ Uden

22 juni 2021

Reactie van Atze J. Lubach-Koers (voorzitter BOVAK) op het nieuws dat de kermis in Uden doorgaat in juli.

"Sinds 12 maart 2020 stond de Nederlandse kermisbranche met haar ruim 900 exploitanten en bijna 4.000 attracties stil! Bijna 1½ jaar lang niet kunnen ondernemen en bijna 1½ jaar heeft het publiek niet kunnen ‘kermisvieren’. Een bizarre situatie die ondenkbaar was maar helaas werkelijkheid werd met ongekende gevolgen. De grootste crisis voor dit aloude volksfeest sinds de Tweede Wereldoorlog.

Maar wij komen terug! Eindelijk is er perspectief. Vanaf woensdag 30 juni aanstaande mag het kermisbedrijf weer opstarten. En gelukkig zijn er heel veel burgemeesters die dit positieve nieuws aangrijpen om de eigen bevolking eindelijk weer een kermisfeest te bieden. Zo ook in uw eigen Uden. Vanaf vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli aanstaande is het weer MEGA KERMIS UDEN. Dank aan de gemeente die daarmee laat zien dat veilig ‘kermisvieren’ na de coronacrisis absoluut mogelijk is en veel succes gewenst aan het enthousiaste kermisteam onder de bezielende leiding van Pascal Donkers!

Als voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders BOVAK wil ik u allen, mede namens alle betrokken kermisexploitanten, nu alvast fijne en gezellige kermisdagen toewensen met volop feestelijkheden en sfeervolle activiteiten. Geniet tijdens uw bezoek van de kakofonie aan klanken, kleuren en geuren, van de sfeer, de uitbundige emoties bij deelname aan de attracties, de muziek, de lichtjes... Kortom, lach, gil, schreeuw, kijk en vier de kermis!"