?>

22 juni 2021

De Udense kermis komt eraan!

22 juni 2021

Wat hebben we er met z’n allen naar uitgekeken! Vandaag is het besluit genomen: de Udense kermis gaat door. Het was een hele uitdaging om alles passend te krijgen en vooral ook veilig en corona-proof te organiseren, maar dat is gelukt!

Volg de route langs alle kermisterreinen

De kermis staat dit jaar deels op vertrouwd terrein, maar ook  op nieuw terrein. We hebben dit gedaan om  meer ruimte te creëren voor onze bezoekers. We hebben een leuke route voor je uitgezet zodat je geen enkele kermisattractie hoeft te missen. We starten op de Markt. Een gedeelte van de Markt en de hele Nieuwe Markt worden ingericht met sensationele kermisattracties: de Turbo Polyp de 80 meter hoge Around the World XXL, de nieuwste Dance Jumper en  de klassieke wellenflug “El Mundo”. Maar ook voor een spannend spookhuis en de kamelenrace moet je dit jaar op de Markt/Nieuwe Markt zijn.

Vanuit de Markt volgen we onze route via de pijlen naar het Mondriaanplein. Dit plein is uitermate geschikt voor de waaghalzen onder ons. Met de “Power Surge” halen we een grote primeur naar Uden! Supersnel over de kop in deze nieuwe attractie of lekker schommelen in de Show Time. Ook breakdance de Power Dancer vind je op dit plein.

Vervolgens lopen we door naar het Bevrijdingspark. Hier staat het grootste familie-kinderkermispark van Nederland. Ook hier is het terrein helemaal corona-proof ingericht. Wat te denken van de splinternieuwe “Balloon Voyage” of de kids streetrace “Race o Rama”. Voor het eerst in jaren is de Sjimmy ook weer terug en kun je in het park ook een rondje maken in de rups. Natuurlijk zijn er op alle kermispleinen  heerlijke kermislekkernijen te vinden!

Corona-proof kermis

Alle  kermispleinen zijn corona-proof ingericht. Per plein geldt  een maximum aantal bezoekers. Door automatische druktemeters kun je op alle pleinen zien hoeveel bezoekers er aanwezig zijn  en of er nog ruimte is. De druktemeter kun je vinden op www.kermisuden.nl maar is ook te zien op de diverse LED-schermen  in het centrum.

Wij vragen iedereen die dit jaar de kermis bezoekt om zich te houden aan de 1.5 meter regel, je handen te desinfecteren bij de toegangspoorten en instructies van de toezichthouders op te volgen. Samen maken we er een gezellige en veilige kermis van dit jaar!